г. Киев
Солом'янська площа, 2, вул.Машинобудівна, 8 офіс №8
прием звонков — с 8:00 до 22:00

Звільнення від мобілізації студентів?

   Скажіть будь-ласка, як виїхати з України студентам під час воєнного стану і які потрібні для цього документи?

Ответ

Адвокат Анатолій Веклич
(понад 25-ть років тільки адвокатської практики) - (067) 926-75-40

   Студенти призовного віку, які проходять навчання до закладів освіти за межами України під час воєнного стану, можуть виїжджати за кордон для продовження навчання. Слід зазначити, що до призову на військову службу під час мобілізації під час воєнного стану не підлягають отримувачі професійної вищої та вищої освіти, асистенти-стажери, аспіранти та докторанти, які навчають на денній чи дуальній формі освіти.

   Які документи потрібні студентам для перетину кордону: Документ, який дає право на перетин державного кордону; документ, що підтверджує навчання в установі професійної вищої та вищої освіти за кордоном; дозвіл на перетин кордону від керівника відповідного центру комплектування та соціальної підтримки; військово-обліковий документ із записом про надання відстрочки від призову.

 Куди звертатися студентам за необхідними документами? студентам необхідно звернутися до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем прописки (або обліку) та отримати: Відповідний запис у військово-обліковому документі щодо надання відстрочки від призову; Дозвіл на перетин кордону від керівника відповідного центру комплектування та соціальної підтримки.

Слід пам'ятати, що усі центри знаходяться виключно на підконтрольних Україною територіях...

Не нашли ответ? Задайте свой вопрос!