г. Киев
Солом'янська площа, 2, вул.Машинобудівна, 8 офіс №8
прием звонков — с 8:00 до 22:00

Кинула страхова компанія? 6 порад адвоката

  1. Якщо у вас є сумніви у правоті страхової компанії, чітко проаналізуйте причини відмови та як це кореспондується із договором, який ви уклали. Ваші потенційні виплати – це кошти компанії, які можуть бути збережені, а службовцю, який цьому сприяв – виплачена премія. Ось і робіть висновки.
  2. Ніколи не відмовляйтесь від юридичної допомоги, адже тільки адвокат-практик знає точно чи правомірно надана вам відмова. Практичні навички аналізувати правозастосування у процесуальних документах дозволяють адвокату швидко спів ставляти правила страхування, передбачені  в різних нормах і фактичні обставини вашої справи.
  3. Юридична допомога важлива тільки вчасно. Страхування передбачає певні строки для обох сторін, які необхідно дотримуватись. Починаючи зі строку повідомлення про випадок, і закінчуючи строком позовної давності.
  4. Пам’ятайте, що всі ваші звернення до страхової компанії, всі листування, претензії, подання доказів страхового випадку, довідок, мають мати підтвердження. Не можна передати документи в руки службовцю компанії та не отримати підтверджень їх подання. Часто в момент подання заяв існує довіра до компанії, а після відмови вже ні. Пізніше звертаючись до суду маємо разом із вами суду показувати всі підтвердження самого факту подання та те, що це відбулось у передбачені строки.
  5. Інколи дії з боку страхової компанії мають ознаки кримінального правопорушення, зокрема шахрайства (ст. 190 КК). Це можливо у випадку невизнання компанією взагалі факту укладення із вами договору, при умисній втраті важливих документів, їх підробці чи злочинній відмові. В таких випадках є доцільною робота адвоката по кримінальних справах, адже ви можете себе захистити та покарати винуватих тільки через кримінальне провадження. А також відшкодувати моральну шкоду.
  6. Якщо вам стало відомо, що в силу різних обставин страхова компанія пред’являє вам вимоги (регрес, тощо), або ви отримали із суду позовну заяву, у вас є короткий термін для підготовки свого відзиву. Відзив на позовну заяву страхової компанії є важливим інструментом захисту та подання власних аргументів чи доказів.

 

Тільки в парі з адвокатом ви зможете себе захистити вже на стадії укладення договору страхування. Якщо ж все-таки ви вже на стадії відмови, звертайтесь за юридичною консультацією адвоката з питань страхування.

Юридична консультація можлива за вказаними контактами.