г. Киев
Солом'янська площа, 2, вул.Машинобудівна, 8 офіс №8
прием звонков — с 8:00 до 22:00

Оправдательные приговоры, мысли коллег

Вчора до мене телефонували журналісти. Просили дати коментар, хочуть зняти сюжет, і так далі. Звичайно, коли ти досяг такого успіху, це приємно. Разом з тим, мені, що народилася з геном справедливості , Захисником , для кого бути Адвокатом — це не робота, це покликання, місія, обов'язок, дуже прикро, що в нашій країні прийняття такого рішення є винятком і набуває такого суспільного інтересу. Виправдувальні Вироки в правовій державі —це НОРМА.

У нашій країні, коли в суді заявляєш: «Нема складу, не винен, Виправдати!, », у суддів паніка, шок, стрес, і їм легше засудити невинну особу, ніж прийняти справедливе законне рішення. А ті випадки поодиночні, коли суд виправдовує, відбивають згодом бажання судді повторно виправдати. Чому? Більшість виправдувальних вироків, де я брала участь як Захисник скасовано з підстав, що не відкривається диск. Прокурори в нашій країні настільки низько впали, що царапають диски с/з тільки щоб скасували виправдувальний, бо їх за це карають. Наша система настільки прогнила, що судді запросто засуджують невинних, не мають сміливості виправдати, і іноді прямо заявляють: Що ви собі думаєте ? ВИПРАВДУВАЛЬНОГО не було і не буде в нашому суді! Мені не треба цього. Звичайно тиск, прес, іноді спец.машини біля будівлі суду. В одному із судів дійшло до того, що мали закінчувати справу, але суддя зайшов схвильований, прокурор не явився, я не змогла зрозуміти що відбувається, поки не побачила знайомий «бус» біля суду, який належить спец.службам. І судове засідання зірвалося. Тиск, залякування — такі от методи моїх «опонентів». Сьогодні той випадок, де буду Дебатувати і просити суд виправдати. Чи побачу «знайомі» машини під судом, чи вламали прокурорські суддю на завідомо неправосудне рішення, я не знаю . Але бути правозахисником у нашій країні дуже страшно.

ОСТАННІМ часом часто помічаю за собою стеження. КОЛИ працюєш в правовому полі, то не має підстав для хвилювання. Але наша країна, то така країна, де непотрібних людей просто знищують. Буду сподіватися, що з Божою допомогою, оминуть мене всі промисли і злі наміри ворогів, а мені стане сил допомогти не одній Людині, яку незаконно обвинувачують. Дуже хочу щоб мої діти жили в правовій державі і пишалися тим, що їхня мама також зробила невеликий вклад свій у розбудову саме такої, правової країни. Країни, де ти не будеш боятися відстоювати свої права, та права інших. Де ти будеш почуватися в безпеці, а до суду звертатимешся дійсно з великою повагою. В країні, де виправдувальні вироки, будуть нормою.